Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Skicka faktura till Mölndals stad

Lag om krav på e-faktura

Från den 1 april 2019 ska ni som leverantör till Mölndals stad skicka oss en e-faktura. Observera att PDF inte är ett godkänt format.

I juni 2018 beslutade Riksdagen att anta lagen om e-faktura till följd av offentlig upphandling (SFS 2018:1277). Lagen innebär att alla inköp som görs till följd av upphandlingslagarna LOU, LUF, LUFS eller LUK ska faktureras med en e-faktura. Inköp som görs av oss, Mölndals stad, ska därför faktureras med en e-faktura. Kom även ihåg att ange vår 6-siffriga referens i fakturan (samt ordernummer och abonnemangsnummer i de fall detta är aktuellt).

Ni som skickar e-faktura redan idag

Mölndals stad vill ta emot fakturor via nätverket PEPPOL. Ni behöver ansluta er via ett företag som stödjer er e-fakturering via PEPPOL. Stäm av med er leverantör av ekonomisystem, faktureringssystem eller er VAN-operatör om de kan sända via PEPPOL-nätverket. Mölndals stads PEPPOL-ID är 0007:2120001363.

Om ni har avtal med någon av VAN-operatörerna nedan kan ni också skicka en faktura direkt till stadens system Visma Proceedo.

Mölndals stads parts-id/GLN är 7350013290008.

  • InExchange
  • Pagero
  • Crediflow
  • Expert systems (Fakturaportalen)
  • Visma SPCS
  • Swedbank
  • Tieto
  • Basware
  • BGC (SEB, Handelsbanken och Danske Bank)
  • Evry

Om faktureringen bygger på någon form av regelbunden fakturering (t ex hyra, telefoni) ska dessa skickas via Tietos NAV, med Mölndals stads organisationsnummer (2120001363) som adress, efter överens-kommelse med Mölndals stad om hur detta ska läggas upp.

Kontakta oss via e-post nedan för frågor kring anslutning.

De format som Mölndals stad för närvarande kan ta emot är PEPPOL BIS 5A, PEPPOL BIS Billing 3 och Svefaktura 1.0.

Ni som inte e-fakturerar idag

Om ni inte har ett affärssystem:

Staden erbjuder en kostnadsfri fakturaportal via Visma Proceedo. Det räcker att ni anger en e-postadress, så får ni en inbjudan skickad dit och när ni fyllt i den får ni en inloggning. Har ni redan en inloggning i denna portal går det bra att använda den till Mölndals stad också.

Om ni har ett affärssystem:

Det finns ofta möjlighet att skapa e-faktura via befintliga affärssystemen/ekonomisystem. Hör med din systemleverantör. Faktureringstjänster kan också köpas via andra företag för att åstadkomma samma sak, s.k. VAN-operatörer. Det går också bra att ansöka om inloggning till den kostnadsfria fakturaportal som staden erbjuder. Ange en e-postadress så får ni en inbjudan och efter att ni fyllt i den får ni en inloggning.

Så fakturerar du

Teknisk information om e-faktura till Mölndals stad

Kontakta oss

Via e-post: susanne.bjork@molndal.se

För mer information om lagkravet, se www.digg.se www.sfti.se och www.skl.se

Här kan du läsa mer om lagen:

https://www.digg.se/nationella-digitala-tjanster/e-handel-och-e-faktura/obligatorisk-e-faktura-till-offentlig-sektor/fragor-och-svar

Kontakt

E-faktura
Mölndals stad
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
susanne.bjork@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-09-12 10.26