Elsa och Titus vann Lilla Ljunggrenska stipendiet

Stämningen var på topp när finalkonserten gick av stapeln i Fässbergssalen inför en hänförd publik.

Många känslor fick plats under det två timmar långa programmet som utgjorde finalkonserten. Kulturskolans Högre kurs rev ner många skratt med sina galna upptåg och bjöd på en riktig nagelbitare i form av en musikalisk och teatralisk mordgåta.

De fyra unga finalisterna framförde sina stycken med inlevelse och skicklighet och det var med stor vånda som juryn, bestående av Lisbeth Vecchi och Ralph Soovik, till slut lyckades utse två vinnare.

Uttrycksfullt och övertygande

Till sist stod det klart att det blev 17-åriga Elsa Mauléon Stenudd på piano och 14-åriga Titus Paulsons Johansson på cello som fick ta emot 15 000 kronor vardera ur Ebba & Gustaf Ljunggrens minnesfond.

Elsa Mauléon Stenudd framförde Rachmaninoffs Prelude i ciss moll op 3 nr 2 och juryns motivering löd:

Med en vacker klang och ett uttrycksfullt och fängslande spel bjöd hon in publiken.

Titus Paulsons Johansson tog sig an Schumanns cellokonsert i a-moll sats 1 och fick följande utlåtande från juryn:

Med ett moget spel såväl tekniskt som musikaliskt framför han musiken på ett övertygande sätt.

Till minne av stipendiets grundare

Inför prisutdelningen framförde Vidar Lindström Lars Janssons More Human på elgitarr till minne av Margareta Frisack som gick bort tidigare i år. Det var Margareta som instiftade Lilla Ljunggrenska stipendiet på Mölndals Kulturskola - ett stipendium som har betytt enormt mycket för Kulturskolan och dess elever.

Stipendiet delas ut av Ebba & Gustaf Ljunggrens minnesfond - en fond som instiftats till minne av Margaretas farföräldrar. På plats för att dela ut priset fanns hennes son, Johan Frisack.

Blivande stjärnor

Ett särskilt omnämnande går till Klara Lygner på cello och Leonardo Kremer på klarinett som bjöd på starkt lysande framträdanden med löften om en framtid inom musiken.

Med under kvällen fanns även Kulturskolans Storband, Dance Fusion & Avanzar som höjde stämningen med musik och dans.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad