Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mölndals stads startsida

Kom och dansa Mölndals egen dans

I snart ett år har danskompaniet Embla dans & teater varit Mölndals egen kommunkoreograf, med uppdrag att sprida dans och rörelse i kommunen. Nu är det dags för projektfinalen. Var med och dansa Mölndals egen dans med Embla nu på lördag!

Under 2018 har Embla dans & teater bland annat samlat in rörelser från Mölndalsborna och satt ihop ett rörelsebibliotek. Rörelserna har nu tillsammans blivit till ”Mölndalsdansen”.

Vi har träffat unga och gamla, dansvana och nybörjare, som har lånat ut rörelser till oss. Det har varit många fina möten under året och nu ser vi fram emot att få dela med oss av Mölndalsbornas egen dans, säger Anna Wennerbeck, konstnärlig ledare för Embla dans & teater.

Dansfest i gallerian

Vid två tillfällen bjuder nu Embla in Mölndalsborna till att både titta på och delta i Mölndalsdansen, vid en riktig dansfest i Mölndal Galleria. Första tillfället blir nu på lördag 26 januari och nästa möjlighet att delta eller titta blir 23 februari.

Om projektet Kommunkoreograf

KOKO/kommunkoreograf är ett utvecklingsprojekt för att stärka och utveckla strukturer för dansresidens i kommuner. I Mölndal går projektet under namnet ”På plats” och pågår från mars 2018 till och med februari 2019.

Projektet är initierat av DIS, Dans i Stockholms stad och län, och genomförs med finansiellt stöd av Statens kulturråd. I Västra Götalandsregionen är Mölndal pilotkommun och projektet delfinansieras av Mölndals stad och Kultur i Väst.

Läs mer på molndal.se/dans.

Kontakt

Embla dans & teater
0705-61 62 64
info@embladans.se
www.embladans.se

Åsa Tollbom
Enhetschef konst och kultur
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 16 28
asa.tollbom@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-03-14 07.49