Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mölndals stads startsida

Urbant konstprojekt kommer till Mölndal

Mölndal är med och ger liv till folksagor från hela världen genom urbankonst, i konstprojektet Artscape saga. Under tre veckor från slutet av maj till mitten av juni kommer internationella och svenska konstnärer skapa muralmålningar runt om i regionen.

Hela 12 kommuner i Göteborgsregionen medverkar i projektet som leds av den ideella kulturorganisationen Artscape – en av världens ledande aktörer inom urban samtidskonst.

Artscape genomförde bland annat Sveriges första gatukonstfestival någonsin i Malmö 2014, Skandinaviens största urbana konstprojekt i Göteborg 2016 och ett av världens mest omfattande gatukonstprojekt i Värmland 2017.

Projektets aktiviteter är helt gratis och öppna för alla. Besökare och invånare kommer få sitta på första parkett när de enorma väggmålningarna växer fram i regionen. Det anordnas även flera konstnärsledda workshops, där vem som helst får vara med och skapa konst tillsammans med erfarna konstnärer.

– Vi ser det som en självklarhet att låta allmänheten delta och sätta sin kreativa prägel på sin omgivning. Gatukonsten är den snabbast växande konstformen idag och kanske den mest demokratiska. Genom att erbjuda ett öppet forum för eget skapande och inspiration hoppas vi kunna sänka tröskeln för konst och kultur, säger Tor Hedendahl, andra delen av duon bakom Artscape.

Vilka väggar i regionen som kommer att fyllas med muralmålningar är fortfarande i planeringsstadiet.

Läs mer om Artscape saga.

Målningen på bilden är gjord av Henrietta Kozica 2016, på fasaden till Kulturhuset Kåken i Göteborg.

Kontakt

Åsa Tollbom
Enhetschef konst och kultur
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 16 28
asa.tollbom@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-01-24 13.23