Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mölndals stads startsida

Kranmärk din verksamhet eller företag

Den 22 mars är det världsvattendagen. Ta tillfället i akt att Kranmärka din verksamhet för att visa att du tar ställning för miljön och ett bra vatten. Tekniska förvaltningen i Mölndals stad har nu denna hållbarhetsmärkning.

Kranmärkt är en hållbarhetsmärkning från organisationen Svenskt Vatten. Märkningen visar att verksamheten är fri från flaskvatten genom att det i verksamhetens lokaler, möten, konferenser och kurser endast serveras kranvatten. Produkter kan inte kranmärkas men ditt kontor eller verksamhet.

Tekniska förvaltningen i Mölndals stad är Kranmärkt

I Mölndals stad har tekniska förvaltningen nu Kranmärkt sig och erbjuder inget flaskvatten inom sin verksamhet.

I lunchrum finns en vattenautomat där kranvatten kyls och om så önskas kolsyras. Vid avtackningar och möten häller de upp kranvatten i karaffer istället för att ha flaskor eller burkar med vatten. Det finns också vattenflaskor som medarbetarna kan få för att ha med sig vatten ut. Vid externa kurser och konferenser efterfrågas kallt eller kolsyrat kranvatten framför flaskvatten.

Du kan också kranmärka din verksamhet

Serverar du också bara kranvatten och vill visa att du bryr dig om hållbarhet? Då kan din verksamhet också få hållbarhetsmärkningen Kranmärkt. Det är ingen certifiering utan en hållbarhetsmärkning som du själv ansvarar för att kontrollera att du och din verksamhet följer. Med märkningen visar du att verksamheten tar ansvar för vår miljö.

Läs mer om hur du kan kranmärka din verksamhet på kranmarkt.se.

Kranvatten för miljön

Kranvatten är 300 gånger bättre för miljön än flaskvatten eftersom det inte behöver så mycket transporter som flaskvatten. Det är dessutom mycket billigare. Vatten är vårt viktigaste livsmedel och vi behöver vara rädda om det. Att välja kranvatten framför förpackat vatten är ett enkelt sätt att värna om miljön samt friskt och bra vatten.

Världsvattendagen instiftades av FN:s generalförsamling och sker den 22 mars varje år för att lyfta fram vattenfrågor i alla dess former. Läs mer om Världsvattendagen.

 

Kontakt

Tekniska förvaltningen
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 växel
031-315 15 80 kundservice
tekniska@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-03-20 16.46