Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Lånecyklarna är tillbaka i Mölndal

Nu när våren är här kommer Mölndals stads lånecyklar att komma ut igen. Ett enkelt sätt att ta sig en kort eller lång cykeltur.

Sedan 2018 har Mölndals stad ett tillfälligt lånecykelsystem från Donkey Republic. Under vintern har de vilat upp sig och fått underhåll. Nu ställer vi ut dem igen för att du enkelt ska kunna ta dig en cykeltur.

Cyklarna finns på ett flertal platser runt om i centrala Mölndal. Under de kommande veckorna kommer alla 30 cyklar att ställas ut.

En nyhet för i år är att du inte behöver ange i förväg hur länge du vill ha cykeln. Du använder cykeln och när du lämnar tillbaka den betalar du för den tid du haft den.

Så använder du lånecyklarna

Du bokar en cykel via appen Donkey Republic, som finns i App Store och Play butik. Du skapar ett konto och anger ett kontokort för betalning. Du ser i appen var det finns lediga cyklar.

Du får besked om vilken cykel du får. Lås upp cykeln med appen, kom ihåg att aktivera blue-tooth. När du parkerar någonstans låser du enkelt med din telefon.

När du lämnar tillbaka cykeln vid valfri ledig hubb, låser du och anger att du lämnar tillbaka cykeln i appen.

Läs mer om lånecyklarna.

Styr & Ställ från 2020

Mölndals stad kommer att ha ett gemensamt lånecykelsystem med Göteborgs stad från våren 2020. Det kommer att heta Styr & Ställ och ha helt nya cyklar från Nextbike. Mer information kommer senare under året.

Kontakt

Tekniska förvaltningen
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 växel
031-315 15 80 kundservice
tekniska@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-05-02 10.37