Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mölndals stads startsida

Urbankonst med sagotema intar Göteborgsregionen

I maj och juni intar gatukonstorganisationen Artscape tolv kranskommuner runt Göteborg. Under ARTSCAPE SAGA skapar ett tjugotal internationella och svenska konstnärer att enorma fasadmålningar, inspirerade av klassiska folksagor från hela världen.

Mellan den 27 maj och 16 juni kommer tolv kommuner i Göteborgsregionen att stå i centrum för storskalig gatukonst och folksagor från världens alla hörn. Under ARTSCAPE SAGA kommer internationella konstnärer att skapa konstnärliga tolkningar av klassiska myter och folksagor på fasader runt om i regionen.

Med klassiska folksagor som tema kan vi ta urbankonsten i en ny spännande riktning. Samtidigt som vi får chansen att visa upp världens rika utbud av berättelser, med likheter och olikheter, säger Daniel Wakeham, en av Artscapes grundare.

Projektet blir Artscapes mest omfattande hittills och bjuder in några av de största stjärnorna på den internationella gatukonstscenen.

I Mölndal skapar två konstnärer enorma väggmålningar på varsin fasad under projektets sista vecka: James Bullough från USA 6–12 juni och Thiago Mazza från Brasilien 8–16 juni.

Skapa själv tillsammans med Artscape

Folksagor kommer även vara temat när allmänheten välkomnas att delta i konstskapandet. Under Artscapes medskapande konstverk kan vem som helst vara med och bidra med idéer eller själva skapa tillsammans med erfarna konstnärer. I Mölndal kan vem som helst vara med och måla under en workshop tisdag 11 juni, 14.00-19.00.

Att få se sina egna skapelser bredvid konstverk skapade av etablerade konstnärer är en otroligt stärkande känsla som vi hoppas inspirerar både morgondagens kulturaktörer och till nya initiativ i regionen, säger Tor Hedendahl, Artscapes andra grundare.

Läs mer om vad som händer i Mölndal under Artscape Saga.

Mer om Artscape

Artscape är en ideell kulturorganisation och en av världens ledande aktörer inom urban samtidskonst. Artscape genomförde Sveriges första gatukonstfestival någonsin i Malmö 2014 och har sedan dess anordnat storskaliga kulturprojekt i Göteborg och Värmland.

ARTSCAPE SAGA och aktiviteterna under festivalen är helt gratis. Projektet genomförs med stöd av Svenska Postkodstiftelsen, Västra Götalandsregionen och Kulturmiljonen GR och i samarbete med
kommunerna, Nordsjö Färg och Stavdal.

12 kommuner medverkar i projektet: Ale, Alingsås, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

Kontakt

Åsa Tollbom
Enhetschef konst och kultur
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 16 28
asa.tollbom@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-08-05 10.46