Sök årets kulturstipendier

Nu är det dags att söka Mölndals stads kulturstipendier! Det finns två stipendier att söka och sista ansökningsdatum är 1 mars.

För kulturföreningar eller enskilda konstnärer och kulturutövare finns två olika stipendier att söka: kulturstipendium och arbetsstipendium konst och kultur.

Stipendierna delas ut varje år, om relevanta ansökningar har kommit in. Kultur- och fritidsnämnden beslutar om vilka som får årets stipendier vid ett sammanträde senare i vår. Stipendier delas inte ut till någon som har fått samma stipendium under de senaste fem åren.

Kulturstipendium

Med kulturstipendiet vill vi uppmärksamma ambitiösa kulturutövare i Mölndal och goda kulturinitiativ som sker i kommunen. Det delas ut varje år till en enskild person, ett nätverk eller en förening som har engagerat sig i och främjat kommunens kulturliv. Du kan nominera dig själv eller någon annan. Stipendiet är på 10 000 kronor

Läs mer och ansök om kulturstipendium

Arbetsstipendium konst och kultur

Med arbetsstipendiet vill vi uppmuntra till ett kreativt och levande konst- och kulturliv i Mölndal. Stipendiet delas ut till en enskild person. Stipendiet kan sökas av dig som är professionell kulturarbetare eller konstnär som är folkbokförd i Mölndals stad eller som kommer att vistas i Mölndal för att genomföra något arbete eller projekt. Stipendiet är på 50 000 kronor och söks för att möjliggöra ett projekt som bidrar till din konstnärliga utveckling.

Läs mer och ansök om arbetsstipendium konst och kultur

Relaterad information

Kulturstöd

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad