Årets resa till Polen ställs in

Med anledning av att Ryssland har inlett ett väpnat angrepp mot Ukraina har vi ett försämrat säkerhetsläge i vår omvärld. Vi ställer därför in vårens resa till Polen.

Årligen åker elever från Almåsskolan, Streteredsskolan och Sinntorpsskolan till Polen som en del av Toleransprojektet. I fredags tog skolförvaltningen beslut om att ställa in årets resa.

Det känns givetvis jättetråkigt, vi har flera elever som inte kunde åka med förra året på grund av covid-19, de skulle fått följa med i år. På grund av det oroliga läget i Europa kommer vi inte iväg i år heller. Jag förstår om eleverna är ledsna över detta, men deras säkerhet är viktigast för oss, säger Mattias Strömberg, biträdande rektor på Almåsskolan.

Osäkert läge i Europa

Utrikesdepartementet avråder från resor till Ukraina på grund av oroligheterna i landet och dess närområden. Många söker nu sin tillflykt till Polen och säkerhetsläget i Europa är allvarligt.

I samråd med skolnämndens ordförande har jag fattat beslut om att inte skicka elever till Polen i den situation som nu råder. Vi har ett ansvar för elevernas säkerhet och vi har därför fattat beslut om att inte genomföra resan som planerat den 5 - 11 mars, säger Fredrik Hellsten, förvaltningschefen på skolförvaltningen.

Prata med ditt barn

Många barn kan känna en oro över det som händer just nu. Det sprids bilder på sociala medier och nyheterna på TV kan kännas obehagliga. Krisinformation har samlat frågor och svar riktat till barn om just oron för krig. Visa gärna ditt barn den sidan och prata med ditt barn om situationen i Europa.

Om du eller någon i din närhet känner oro finns det stöd att få.

Dela på:

Senast uppdaterad