Bosgårdsskolan rör sig för Ukraina

Elever på Bosgårdsskolan har initierat en rörelsevecka där de tillsammans springer, hoppar och rör sig. De vill genom detta samla in pengar för att hjälpa personer som befinner sig i Ukraina eller på flykt. 

När eleverna i klass 3 gul på Bosgårdsskolan fick höra om kriget i Ukraina kände de direkt för att hjälpa till på det sättet som de kan. De föreslog att sätta rörelse i fokus och försöka att hjälpa utsatta i Ukraina. Tidigare har klassen gjort en liknande insats till förmån för Barncancerfonden och ville därför göra samma sak igen.

Klassläraren Malin hörde med Stefan som är idrottslärare om hur det praktiskt hade kunnat organiseras. Tillsammans har de planerat in olika rörelsetillfällen för olika klasser under veckan. Vårdnadshavare har blivit uppmuntrade att sponsra eleverna genom att skänka pengar till valfri hjälporganisation, berättar Olena Ostrovska, rektor på Bosgårdsskolan.

Skolans lärare och lärare i fritidshem har också varit med och sprungit tillsammans med sina klasser under veckan.

Engagerade elever

Olena berättar att skolans elever är väldigt engagerade och vill hjälpa till. Klasslärarna har via ett veckobrev informerat om rörelseveckan och berättat om initiativet. Deltagandet och att bidra ekonomiskt till en hjälporganisation är självklart frivilligt.

Jag är övertygad om att eleverna kommer uppmuntra vårdnadshavarna där hemma, det är helt fantastiskt att de själva kommit med denna idé. Eleverna vill hjälpa till och det tror jag även kommer att smitta av sig på vårdnadshavarna. Senare i vår planerar eleverna att ha en bazar för att fortsätta hjälpa ukrainare. Jag blir otroligt stolt och rörd av elevernas solidaritet, säger Olena.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad