Mini-Maria öppnar i Mölndal

Mini-Maria är ett etablerat koncept som nu öppnar i Mölndal. Mottagningen finns till för dig som är i åldern 13-21 och som har bekymmer med alkohol eller andra droger, eller med spel om pengar. Du kan vända dig direkt till oss. Även närstående är välkomna.

I Mölndal bedrivs ett drogförebyggande arbete i syfte att skapa en tonårstid som är fri från såväl tobak som alkohol och andra droger. Men ibland uppstår bekymmer och problem, och den nya Mini-Maria-mottagningen som öppnar idag – måndag 5 september – ska göra det lättare för tonåringar och unga vuxna att snabbt få råd, stöd och behandling vid behov.

– Äntligen slår vi upp dörrarna till Mini-Maria i Mölndal! Det har vi väntat på i flera år, säger Iréne Jansson, verksamhetschef för individ- och familjeomsorgen i Mölndals stad.

Ligger i Krokslätt

Mottagningen, som ligger på Fredåsgatan i Krokslätt, finns till för dig som är i åldern 13-21 och som har bekymmer med alkohol eller andra droger. Det kan också gälla spel om pengar.

Du kan själv vända dig direkt till oss och det kostar inget att få stöd.

Flera kompetenser samarbetar

På Mini-Maria samarbetar personer med olika yrken för att kunna möta och stötta dig så bra som möjligt. Här finns socionomer, sjuksköterskor, psykolog och läkare.

– Tillsammans med Regionhälsan får vi som kommun nu en bredare kompetens för att möta de frågor och bekymmer som ungdomar och deras närstående kan tänkas ha när det gäller alkohol och andra droger, och spel om pengar. Vi hoppas att ungdomar och föräldrar i Mölndal ska vända sig till mottagningen så tidigt som möjligt för att få stöd, säger Iréne Jansson.

Mini-Maria drivs i samverkan med flera kommuner i vårt närområde och med Västra Götalandsregionen genom Regionhälsan. Mottagningen i Mölndal är huvudmottagning för nio kommuner.

Mer information

Kontakt

Mini-Maria
Fredåsgatan 13
413 67 Mölndal
010-441 50 90
Öppettider: Se Mini-Maria på 1177.

Dela på:

Senast uppdaterad