Vill du bli vintercyklist?

Brukar du ställa cykeln under vintern? Eller vill du sänka dina bränslekostnader? Då har du nu chansen att få testa på att vara vintercyklist. Anmäl ditt intresse att bli vintercyklist redan idag och spara pengar. Om du får plats bjuder vi på vinterdäck till din cykel.

Åker cykeln in i förrådet på vintern? Då är det dags att tänka om! Det har många mölndalsbor redan gjort.

För visst kan du cykla på vintern. Friheten, motionen och flexibiliteten som cykling ger kan du få året om. I samarbete med Mölndal och flera andra kommuner i regionen genomför Västtrafik projektet Vintercyklist.

I det här projektet vill vi uppmuntra fler att cykla på vintern. Kanske vill även du börja nu när bränslepriserna rusar i höjden?

Nu söker vi nya personer som vill testa att vara vintercyklister under perioden 1 december 2022 till 1 mars 2023.

Anmäl ditt intresse senast 25 september

Intresset brukar överskrida antalet platser så vi kan tyvärr inte garantera plats. Alla som anmält sitt intresse får besked om de blivit antagna eller inte.

Observera däckstorleken

Observera att vi inte erbjuder alla däckstorlekar. När du tittar på däcket finns det ofta en mängd röriga siffror och symboler, som anger däckets storlek. Vi är bara intresserade av några av siffrorna. Det kan exempelvis stå "37 - 622".

  • I ansökningsformuläret ser du vilka däckstorlekar vi erbjuder. Har du en annan däckstorlek än de kan du tyvärr inte vara med i detta projekt,

Det här gäller om du blir antagen

Vi vill att du som blir antagen som deltagare i projektet ska cykla till och från jobbet minst tre dagar i veckan under projektperioden, 1 december till 1 mars.

Du rapporterar in din cykeldata digitalt och har möjlighet att ge feedback på vinterväghållning med mera under perioden.

Du får vinterdäck till din cykel samt hjälp med att sätta på dem, dock inte att byta tillbaka i vår.

Mer information om vintercykling

Tips till den som cyklar på vintern, om till exempel kläder, regler för lyse och reflex med mera.

Textversion av filmen

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad