Gratis mensskydd till elever

Det ska vara lätt för våra elever att få tag på mensskydd. Därför kommer skoltoaletter i staden att få behållare med gratis tamponger och bindor.

Mensskydden kommer att finnas på cirka 3–5 toaletter på varje skola och i varje behållare finns det tamponger, bindor och trosskydd. Behållarna ska sättas upp på alla grundskolor som har elever från 11 år och uppåt samt på Krokslättsgymnasiet och Franklins gymnasium.

På Frejagymnasiet finns det sedan tidigare tillgängligt via elevhälsan.

För grundsärskolan så kommer det finnas menssäkrade toaletter på de skolor och i de utrymmen där elever från särskolan vistas.

Sedan tidigare finns det mensskydd på våra fritidsgårdar. Även på många skolor kan eleverna redan nu hämta ut bindor och tamponger hos elevhälsan. Nu gör vi detta ännu mer lättillgängligt genom att också sätta upp behållare på toaletterna.

För mensskydd ska vara lätta att få tag på för alla som behöver det. Man ska inte behöva fråga runt eller enbart kunna hämta skydden under särskilda tider. Då dispensrarna finns inne på toaletterna blir det både enkelt och kan göras ostört.

Behållarna med mensskydd ska sättas upp på skolorna inom några veckor. Målet är att alla behållare ska vara på plats innan årsskiftet.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad