Inkomstjämförelse för barnomsorg

Nu genomför vi en inkomstjämförelse för dig som har haft barnomsorg under delar av eller hela 2021.

Vad är inkomstjämförelse?

De uppgifter om inkomster som du har lämnat in som underlag till oss kommer att jämföras med din taxerade årsinkomst hos Skatteverket för inkomståret 2021. Taxerad årsinkomst är den inkomst du har betalat skatt för under året.

Jämförelsen med taxerad inkomst görs automatiskt så du behöver inte skicka in några nya uppgifter till oss.

Vad händer när inkomstjämförelsen är klar?

Om det finns skillnader mellan den inkomst du har rapporterat till oss och Skatteverkets uppgifter kommer du att bli informerad om detta i början av 2023. En avgiftsjustering kommer då att ske.

  • Om du betalat för lite – behöver du betala tillbaka den summa som fattas. En retroaktiv faktura kommer i slutet av februari. Du har tre månader på dig att betala fakturan.
  • Om du betalat för mycket – betalar vi tillbaka den summan du har betalat för mycket. En utbetalning görs senare under 2023. För att få utbetalningen insatt direkt på ditt konto anmäler du ditt konto på Swedbanks hemsida eller besöker ett Swedbankkontor.

Varför görs en inkomstjämförelse?

Jämförelsen av dina rapporterade inkomstuppgifter och din taxerade årsinkomst hos Skatteverket görs för att säkerställa att du har betalat rätt avgift för barnomsorg till oss.

Du har ansvar för att meddela oss om vilken inkomst du som vårdnadshavare har. Du ansvarar även för att meddela oss om eventuella förändringar i din inkomst.

Frågor

Om du har frågor eller behöver hjälp på ett annat språk kan du kontakta kontaktcenter.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad