Öva din beredskap under beredskapsveckan

Beredskapsveckan genomförs varje år i syfte att öka svenskarnas beredskap för kriser och krig. Årets tema är: Öva!

En person står i solnedgången och håller upp sin telefon mot himlen.

Foto: MSB

I år genomförs beredskapsveckan från 25 september till 1 oktober. Det är en årlig informationsinsats som leds av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Mölndals stad kommer att sprida vidare MSB:s budskap och uppmuntra till att göra enkla övningar i vardagen. Hallenskolan kommer också öva på hur det är att laga mat till skolelever utan vatten.

Öva på din beredskap i sju dagar

Varje år fokuserar veckan på ett tema. Årets tema är: Öva! Det finns flera sätt att öva på din beredskap. MSB har tagit fram en webbutbildning som heter ”Sju dagar”. I utbildningen kan du utmana dig själv att klara dig sju dagar utan el. Du får också prova på att förbereda dig genom att packa en krislåda. Utbildningen fungerar likt ett spel och ska väcka nyfikenhet.

Vi övar på att laga skolmat utan vatten

Under veckan kommer Hallenskolan vid ett tillfälle öva på hur det är att laga mat om vattnet skulle ta slut i kranarna. Du kan följa övningen på Mölndals stads Facebook och Instagram.

Höj din hemberedskap med broschyren ”Om krisen eller kriget kommer”

Broschyren innehåller tips för hur du kan höja din beredskap mot kriser och krig. Den innehåller också information om Sveriges försvar och varningssystem. Broschyren finns att hämta i receptionen i Stadshuset på adressen Göteborgsvägen 11–17. Du kan också läsa den digitalt.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad