Ny samhällsbyggnadsförvaltning 1 januari

En ny samhällsbyggnadsförvaltning startar den 1 januari, med ansvar för den fysiska planeringen av Mölndals kommun. I samband med detta upphör nuvarande stadsbyggnadsförvaltningen.

Det nya förvaltningens uppdrag

Den nya samhällsbyggnadsförvaltningen ska arbeta övergripande för en hållbar utveckling av Mölndals stad, tätort och landsbygd. I uppdraget ingår bland annat strategisk samhällsplanering, översikts- och detaljplanering, förvaltning och utveckling av Mölndals stads egna fastighets­bestånd, mark och exploatering, trafikutveckling samt planering av mark- och vattenanvändning.

Förvaltningen består av en stadsutvecklingsavdelning, en fastighetsavdelning och en strategisk enhet. Förvaltningen styrs av kommunstyrelsens plan- och exploateringsutskott, lokalstrategiska utskottet samt tekniska nämnden. Chef är Björn Marklund.

Bakgrund

Inrättandet av den nya samhällsbyggnadsförvaltningen är en del av en större planerad förändring inom samhällsbyggnadsområdet, där vi går mot en så kallad skedesindelad förvaltningsorganisation. Detta innebär en tydligare ansvarsfördelning, en bättre strategisk samordning och tydligare överlämningar mellan olika sakområden. Med en klokare användning av befintliga resurser kan vi jobba ännu mer samspelt tillsammans, till nytta för invånare, näringsliv och besökare i Mölndals stad.

Vi vill fortsätta att bygga en växande och attraktiv stad med god infrastruktur. Genom vårt arbete strävar vi efter att skapa en attraktiv och välmående samhällsmiljö, där nya företag vill etablera sig och där människor vill bo och arbeta.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad