God man, förvaltare och förmyndare

Överförmyndaren ansvarar för tillsyn och kontroll av föräldrars, förordnade förmyndares, gode män och förvaltares verksamhet. Om du behöver kontakta överförmyndaren i Härryda, Kungsbacka, Mölndal, Partille eller Öckerö ska du vända dig till det gemensamma kontoret i Mölndal.

Aktuellt

Något längre handläggningstid

Just nu har vi tyvärr hög sjukfrånvaro och vår handläggningstid är därför lite längre än normalt. Vi ber om överseende med detta och har önskemål om att eventuella ansökningar/frågor och annat om möjligt skickas in med god framförhållning. Tack för er förståelse.

Nyhetsbrev mars 2022

Under vecka 12 skickas ett nyhetsbrev ut via mail. Du kan även läsa det här. Pdf, 91.6 kB.

Expedition ÖFS

Från och med 9 februari öppnar vi på nytt vår expedition på ÖFS. Expeditionen är öppen vardagar 10.00-12.00 och där kan du till exempel lämna in handlingar. Vill du prata med en handläggare behöver du i förväg boka en tid. Var vänlig och tänk på att inte komma om du har symtom. Tack!

Inlämningar av årsräkningar är även möjligt att göra hos Kontaktcenter, som har längre öppettider. För mer information om detta, läs brevet "Begäran om årsräkning" som mejlats ut och som även finns längre ner på denna sida.

Begäran om årsräkning för 2021

Nu är det dags att redovisa 2021. Årsräkningen ska ha inkommit till oss senast den 28 februari. I detta brev Pdf, 111.9 kB. finns information om vad du ska tänka på och vilka blanketter och instruktioner du ska använda dig av. Lycka till!

Problem att skriva ut blanketter från hemsidan?

Några ställföreträdare har hört av sig då de haft problem att skriva ut blanketterna för årsräkning. Blanketterna kan inte hanteras av de enklare PDF-läsare som ibland finns i webbläsare, utan vår rekommendation är att man installerar någon gratis PDF-läsare på sin dator, t.ex. Adobe Acrobat Reader DC eller Foxit Reader, på sin dator och sedan spara ner PDF:filerna till datorn och öppna dem därifrån med PDF-läsaren.

Ett annat tips är att inte skriva med decimaler i summorna, då punkt och kommatecken hos vissa orsakat att autosummeringen inte fungerar.

Nyhetsbrev december

Här kan du läsa vårt nyhetsbrev Pdf, 81.4 kB. som skickades ut i december.

E-tjänst för förvaltarfrihetsbevis

Nu finns en ny e-tjänst för dig som vill få ett förvaltarfrihetsbevis och är folkbokförd i någon av våra samverkanskommuner. E-tjänsten ligger under blanketter och e-tjänster.

Kontaktcenter

I september öppnade kontaktcenter i Mölndal som ska underlätta för medborgare att komma i kontakt med stadens verksamheter. Vi hänvisar dock fortfarande er att kontakta oss genom vårt gruppnummer, 031-315 18 80, på vår telefontid eller ofs@molndal.se. Kontaktcenter kommer inte att svara på frågor gällande överförmyndarverksamheten.


Kontakt

Överförmyndare i samverkan
Postadress: 431 82 Mölndal
Besöksadress: Stadshuset,
ingång Knarrhögsgatan 5
031-315 18 80
ofs@molndal.se

Telefontider
måndag - onsdag 10.00-12.00
fredag 10.00-12.00

Välkommen att kontakta oss
Expeditionen är öppen vardagar 10.00-12.00
Alla besök till handläggare måste tidsbokas via telefon eller e-post. 

Dela på:

Senast uppdaterad