Aktuella uppdrag

Ge lite av dig själv och få mycket tillbaka. Vi söker dig som vill vara med och berika ditt och andras liv för ett trivsammare samhälle.

Volontäruppdrag sagoberättare och handarbete.

Vad är du intresserad av?

Det finns en mängd olika uppdrag för dig som vill vara volontär:

Bingovärd

Nu söker vi dig som gillar bingo, uppdraget innebär att leda Bingon tillsammans med andra volontärer på Träffpunkten Centrum Café Möllan på fredagar mellan 10-30 13.00.

Språkcafé

Språkcaféet är välbesökt, nu söker vi dig som vill bli volontär och som kan hjälpa till som samtalsledare.
Som volontär på språkcaféet ingår du i en grupp med andra volontärer och träffar nya mölndalsbor både unga som äldre som du samtalar med på lättare svenska, till hjälp finns olika teman, samtalskort med mera.
Vi söker dig som är social och tycker om att träffa nya människor. Du får kortare utbildningar kontinuerligt. Torsdagar kvällstid.


Språkcafévärd på Sfi Campus Mölndal

Som volontär på språkcaféet ingår du i en grupp med andra volontärer och träffar nya mölndalsbor både unga som äldre som du samtalar med på lättare svenska, till hjälp finns olika teman, samtalskort med mera.
Vi söker dig som är social och tycker om att träffa nya människor. Du får kortare utbildningar kontinuerligt. Tisdagar kl 11-13

Stadens evenemang

Vill du hjälpa till som funktionär på våra olika evenemang som staden har? Funktionärsuppdragen ser olika ut och det går bra att ha olika uppdrag under dagarna eller bara ett under dag.

Mölndal helt 100 söker volontärer till stadsfestivalsdagarna den 4/6 och 5/6-2022

2022 är det 100 år sedan Mölndal fick sina stads­privile­gier. Att vi fyller 100 år som stad ska firas stort och smått, överallt i varje hörn av vår jubilerande kommun och under hela året. Tillsammans gör vi Mölndal helt hundra.

Jubileumsåret kommer att fyllas av olika aktiviteter och arrangemang. Vår önskan är att alla invånare i hela kommunen vill delta och bidra på sitt sätt, för det här är vår gemensamma fest! Nu har du möjlighet att vara med och hjälpa till på stadsfestivalen som funktionär.
Det finns olika uppdrag:

 • Scen och platsvärdar, hjälp till bakom och framför scenen.
 • Café och matvärd, hjälp till att fixa i cafét och restaurangen.
 • Evenemangsvärd-information, här hjälper du till med att informera besökare.
 • Evenemangsvärd-praktiskt, hjälp till med att området fungerar och att allt är fint.
 • Aktivitetsvärd, här är du med och bevakar olika aktiviteter som exempelvis hoppborgar
  Läs mer om festivaldagarna

Vän-vän

Vän-vän är ett mycket uppskattat volontäruppdrag, där du som volontär gör hembesök, sitter ner och pratar, fikar och går på promenader tillsammans. Du blir en efterlängtad person. Just nu söker flera äldre kvinnor i centrum sällskap.

Vän-vän- Integration

Vän-vän är ett uppskattat volontäruppdrag, där ni bestämmer vad just ni vill göra tillsammans. Ta en promenad, träna, fika, äta middag ihop? Du träffar någon som vill träna på att prata svenska och lära sig mer om sitt nya närområde. Du blir en efterlängtad person.

IT-hjälp

Hur surfar man på på nätet? Vad är appar, Zoom, teams? Hur pratar men med sina nära och kära på videosamtal? Instagram,Facebook? Många seniorer önskar och behöver stöd och hjälp att bli digitala.
Vill du hjälpa till? Vi erbjuder dig en kortare utbildning, utan kostnad!

Läxhjälp

Vill du hjälpa till med läxor?

Trygghetssamtal

Det kan vara tryggt att veta att någon hör av sig regelbundet. Som telefonvän ringer du upp en eller flera personer och pratar en stund.

Promenadsällskap

Promenera tillsammans igen-självklart med säkerhetsavstånd! Vad sägs om en promenad en gång i veckan tillsammans med en äldre person och prata om väder och vind eller vad ni är intresserade av. De äldre som söker bor antingen i Mölndal, Kållered eller i Lindome. Du väljer själv hur mycket tid du vill lägga och vi matchar ihop dig med någon som passar dig och dina önskemål.

Fritidsbanken

Fritidsbanken är som ett bibliotek, fast med sport- och fritidsutrustning. De samlar in saker som inte längre används och lånar ut dem gratis i upp till 14 dagar – allt för att du ska få en mer aktiv fritid. Fritidsbanken söker dig som:

 • är lite händig och gillar att fixa saker, till exempel laga utrustning, följa med till tippen, lämna/hämta saker.
 • gillar att stå i butik och hjälpa till med in- och utlåning.
 • gillar att vara ute och träffa folk, marknadsföra på olika evenemang, skolor och lägga ut information på sociala medier.

Träffpunkter

Alla fysiska möten är pausade men inte de digitala! Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla digitala möten med seniorer. Det finns tre större Träffpunkter i staden; Mölndal, Kållered och Lindome samt några mindre miniträffpunkter. Det är platser för gemenskap, olika aktiviteter som gympa, yoga, internetcafé, livscafé, stickcafé, hjärngympa med mera. Nu utvecklar vi digitala träffpunkter. Var med och bidra med dig själv och ditt kunnande.

Ledare till promenader och stavgång

Träffpunkterna söker dig som vill leda promenad eller stavgångsgrupper för seniorer i Kållered, Lindome eller Mölndal. Så snart restriktionerna släpper är det många seniorer som vill träffas och prata och gå på promenader tillsammans. Vill du vara med och hjälpa till så att flera kan träffas, komma ut och må bra?

Äldreboende

Som volontär kan du bidra till en trevlig stund tillsammans med de seniorer som är boende på respektive äldreboende. I din roll som volontär kan det vara att du besöker enskilda seniorer som önskar sällskap eller att du är med och anordnar högläsning, gympa, promenader, dam eller herrklubb, färg och form eller något annat som du är bra på och som du vill erbjuda.
Nu i coronatid snabbtestar sig alla som besöker, volontärer eller arbetar på äldreboende och har på sig visir. Snabbtest och visir får du på äldreboendet.
Här följer några exempel på uppdrag:

 • Museisamtalsvän
 • Cafévärd
 • Cykla tillsammans på elcykel
 • Vän och sällskap - besök en äldre person
 • Promenadsällskap
 • Fixa i trädgården tillsammans
 • Spela eller sjunga i grupp
 • Läs och diskutera böcker/tidningar
 • Bingohjälp - hjälp att se bingobrickan
 • Herrklubb eller damklubbsvärd
 • Aktivitetsledare - Bingo, gympa, yoga, måla, bio.
 • Utflykter

Museisamtalsvän

Gillar du gamla saker och berättelser? Då kanske uppdraget som museivän är något för dig. Du får en introduktion av en pedagog från museet och blir sedan museivän till hyresgäster på äldreboende.

Mölndals korttidshem

Mölndals korttidshem erbjuder anhöriga till barn och ungdomar med funktionshinder avlösning samt att det enskilda barnet ges möjlighet till stimulerande och utvecklande upplevelser under sin vistelse. Barnen och ungdomarna är mellan 0-22 år. Uppdraget innebär att leda barn- och ungdomsgrupper i:

 • musik – sång och rytmik
 • skapande verksamhet – bild, form
 • hantverk
 • drama, teater

Hittar du något som passar dig?

Kontakt

Vård- och omsorgsförvaltningen
Göteborgsvägen 11-17
Post: Göteborgsvägen 7, 431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
031-315 27 49 fax
kontakt@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad