Vi byter ledningarna i Trädgårdsgatan

Vattenledningarna i Trädgårdsgatan, Norra stigen och Ekgatan har fyllt 78 år och behöver förnyas. Vi byter därför dem samtidigt som vi bygger ut en ny stor ledning till Kållered.

En flicka med ljus tröja och en pojke med en randig tröja står och tittar på varandra samtidigt som de dricker vatten ur varsitt glas.

För att öka kapaciteten i ledningsnätet så att alla invånare kan få vatten kommer vi att bygga en ny överföringsledning från vattenverket i Lackarebäck till Kållered. I samband med den utbyggnaden passar vi på att byta gamla ledningar i Trädgårdsgatan, Norra stigen och Ekgatan när vi ändå är på plats och arbetar.

De befintliga ledningarna i de gatorna har hunnit fylla 78 år och är förtjänta av att få pensioneras och nya ledningar får ta vid. Vi passar även på att separera dagvatten från spillvattenledningarna för att minska risken för källaröversvämningar.

Berörda gator: Trädgårdsgatan, Ekgatan, Norra stigen, Södra stigen

Akuta störningar: Vattnet är avstängt klockan 10-15 den 18 januari.

Arbetet pågår

Mitten av november 2023 till våren 2024. Arbetet sker normalt dagtid.

Så påverkas du

Vi kommer att schakta i gatan för att bygga nya ledningar och serviser vilket kommer göra att trafiken påverkas. Det ska alltid vara möjligt att komma fram men du kan ibland behöva välja en annan körväg till din fastighet.

  • Skulle din parkering påverkas kommer vår entreprenör att ordna en ersättningsplats under tiden och du får mer information inför att det då sker.
  • Vår entreprenör kommer besikta berörda fastigheter och göra vibrationsmätningar, så att gällande regler följs. Är du berörd blir du kontaktad.
  • Det kan förekomma korta avbrott i vattenleveransen vid inkoppling av ledningarna till exempel, du får information om det sker. Tänk på att när vi gräver i gatan kan även akuta avbrott ske och då kan vi inte informera i förhand.

Vi tackar redan nu för din förståelse och överseende med de störningar som förekommer när vi utvecklar vårt vattenledningsnät så du fortsatt ska få ett bra dricksvatten i kranen.

Åtgärder med dagvatten

Efter vårt arbete kommer du som fastighetsägare att behöva göra åtgärder på dina ledningar och se till att dagvatten går i den separata dagvattenledningen.

Dina ledingar börjar vid förbindelsepunkten, cirka 0,5 meter utanför din fastighetsgräns.

Missfärgat vatten?

Efter ett vattenarbete, oavsett om det är planerat eller beroende på en läcka, kan vattnet komma stötvis och vara missfärgat. Det är ofarligt att dricka vattnet. Missfärgningen beror på att det kommit in luft i ledningarna när de öppnats vilket gör att järn och manganutfällningar lossnar i rören. Spola tills vattnet blir klart igen om det händer.

SMS vid VA-störningar

Mölndals stad använder sig av SMS vid akuta eller planerade avbrott i dricksvattenleveransen. Om ditt mobilnummer inte är registrerat på din adress (till exempel om det är en företagsmobil, kontantkort etcetera) behöver du själv registrera ditt nummer. Du kan även ange en e-postadress om du vill få information dit.

Du kan kontrollera om det finns ett nummer registrerat på din adress för att vara säker, vissa teleoperatörer verkar inte leverera nummer.

Läs mer om SMS-avisering, där kan du kontroller eller ange ditt nummer eller e-post.

Läs mer om andra VA-arbeten och vägarbeten.

Vad får du för avgiften?

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad